,

Doğmamış çocuğa iPod!

18 Nisan 2009 Cumartesi 0 Yorum

Anne karnındaki bebekler böyle müzik dinleyecek...


Araştırmacılar şimdi de, anne karnındaki bebekler müzik dinleyebilsin diye "bebek iPod"u geliştirdi.

"Blaby" adı verilen iPod, hamile kadının karnına saracağı kalın bir kuşak şeklinde yapıldı. Kuşağın içinde üç adet titreşimli hoparlör bulunuyor.

Daily Mail'in internet sitesinde verilen habere göre, kuşağın içine yerleştirilen dijital MP3 çalar ile USB adaptörü, kullanıcıya müzik yüklemek ve hatta kendi sesini kaydedip doğacak bebeğine dinletmek imkanı da sunuyor.

Yapılan bazı araştırmalarda, gebelik sırasında bebeğe klasik müzik dinletilirse bebeğin daha zeki olacağı öne sürülmüştü.

Blaby'yi geliştiren Kanadalı tasarım öğrencisi Geof Ramsay, bilim adamlarının müziğin doğmamış bebeğin zihinsel gelişiminde önemli rol oynadığını söylediklerini hatırlatarak, "Bu basit cihaz annelere bu teoriyi deneme imkanı sunuyor ve daha doğmadan bebekleriyle aralarında bir bağ kurmalarına yardımcı oluyor" dedi.
Devamını oku "Doğmamış çocuğa iPod!"

, ,

İlk Bakış : Assassin's Creed II

Ubisoft, Assassin’s Creed II ile bizleri 15. Yüzyıl’ın Venedik’ine götürüyor. Oyun ile ilgili ilk bilgiler günışığına çıktı ve bu bilgilerin hemen ardından oyunun ilk resmi videosu yayınlandı.
Ubisoft Montreal’de çalışan 240 kişilik araştırma / geliştirme ekibinin en müthiş eseri olması muhtemel ikinci oyun, modern günümüz insanı olan Desmond’ın atalarının insanları doğradığı dönem olan 15. Yüzyıl Venedik’inde geçmektedir. Bu bilgiyi zaten önceden sitemizden edinenler, sıkı durun; yeni haberlerimiz var. Ubisoft, eteğindeki taşları bir bir ortaya döküyor.
Yeni oyunla birlikte yeni silahlar, daha zeki bir yapay zeka, nihayet iyileştirilmiş görev yapıları ve hatta Leonardo Di Vinci adında uçan bir makine bizleri bekliyor olacak. “Bu kadarı yeterli değil!” mi diyorsunuz? Pekala... O halde sizi şöyle alalım lütfen.

15. Yüzyıl...

Yıl 1476... Savaş halinde olan aileler, şehir devletler, bozulmuş ruhban sınıfı, politik entrikalar... Tüm bunların yanında insan öldürmenin ve insanları idam etmenin adeta “moda” olduğu bir dönem hayal edin. İşte böyle bir zaman 15. Yüzyıl; suikastçıların (Assassins) ve Kudüs’te çıkıp gelen şövalyelerin (Templars) birbirleriyle mücadelelerine devam ettiği bir zaman dilimi.
Assassin's Creed II
Daha önceden de açıklandığı gibi, Altair’i tarihin tozlu sayfalarında bırakıyorduk serinin devamında. Yeni karakterimizin ismi Ezio; kendisi soylu bir aileden gelmekte ancak ailesi hayatta değildir. Ezio ile Venedik’in kanallarından Floransa’nın devasa anıtlarına kadar birçok yeri dolaşacağız. Bakalım yeni kahramanımız Ezio, AC II’de neler yapabiliyor: Yeni oyunda Venedik’in sularına dalabilecek, nefesimizi tutabildiğimiz kadar suyun altında saklanabileceğiz. Yakınımızdaki muhafızları suya çekip hayatlarına son verebileceğiz. Yeni zıplama kabiliyetimiz sayesinde de önceki oyundan daha uzun inşa edilmiş binalara daha hızlı tırmanabileceğiz.

Adımız çıkmış dokuza, inmez sekize...

Bunların yanında çevreyle olan etkileşimimiz de önem kazanıyor. Şöyle ki; eğer çok fazla kargaşa yaratırsak ve insanların dikkatlerini çekersek kötü bir şöhret elde etme yolunda hızla ilerlemeye başlayacağız. Ancak bu “adımızın çıkması” durumunu yeni oluşan görevler sonucu düzeltme imkanımız da elimizde. Örneğin; yarattığımız kargaşa ortamındaki görgü tanıklarını ortadan kaldırabilir, insanlara rüşvet verebilir ya da “Aranıyor!” posterlerini yırtabiliriz.

Level Online'a Teşekkürler..
Devamını oku "İlk Bakış : Assassin's Creed II"

, ,

GTA 4 29 Nisan'ı Bekleyin

17 Nisan 2009 Cuma 0 Yorum


Buradan Bakınca Hoş Bakalım neler olacak :)

GTA (Grand Theft Auto) serisini bilmeyenimiz yoktur. En son San Adreas’ı oynadık, ve GTA 4 ‘ün çıkacağını duyduk. 29 Nisan’da resmi olarak çıkacak olan GTA 4 diğer serilere göre çok daha farklı bir oyun.



gta4


 class="fullpost">
Oyun Rockstar Games tarafından geliştilmiş olup, PC , Playstation , XBOX platformları için piyasaya sürülmesi planlanmıştır. İşte GTA4 ‘e ait yeni ekran görüntüleri


Devamını oku "GTA 4 29 Nisan'ı Bekleyin"

, , ,

Yaşadık :) Firefox 3.5'te Herşey Var !

Firefox 3.5 ile web geliştiricilerinin yüzü gülecek
Firefox 3.5 ile web geliştiricilerinin yüzü gülecek
Mozilla tarafından geliştirilmekte olan Firefox 3.5 sürümü web geliştiricilerinin yüzünü güldürecek cinsten yenilikler ile gelmeye hazırlanıyor. Birçok gelişmekte olan web standartını destekleyecek biçimde piyasaya çıkacak olan Firefox 3.5, tasarımcıların hünerlerini sergileyebilmesi için birçok olanak sunacak. Firefox 3.5 ile desteklenecek standartlar ve yapılacak yenilikler aşağıda listelendi.
HTML5 desteği
Daha önce yeni html5 tag'leri ve kullanım şekilleri yazısında belirtilen özelliklerin bir kısmı firefox 3.5 ile kullanılabilir olacak.
  • Audio ve video tag'leri desteklenecek.
  • Siteler arasında sürükle ve bırak (drag & drop) özelliği etkin olacak.
CSS cephesinde gelişmeler
  • @font-face desteklenecek. Sitelerdeki font'lar ziyaretçilerin bilgisayarlarına indirilip siteler her font ile sorunsuzca görünebilecek.
  • ::before ve ::after geliştirilecek
  • media sorgulamaları geliştirilecek
  • -moz-opacity desteği kalkacak. opacity özelliği eklenecek
  • text-shadow ile yazıları gölgelendirme desteklenecek
  • word-wrap özelliği eklenecek
  • ziyaretçinin bilgisayarında tanımlanan link bilgilerine ulaşım için -moz-nativehyperlinktext desteği gelecek
  • -moz-window-shadow desteği gelecek
  • -moz-transform desteği gelecek

CSS3 hakkında bilgilenmek için bu siteye göz atabilirsiniz.

DOM cephesindeki gelişmeler

  • DOM workers desteği
  • Geolocation API desteği
  • JSON'un DOM'a entegrasyonu
Javascript cephesindeki gelişmeler
  • Object.getPrototypeOf() ile prototip seçimi desteği
  • string'ler için yeni trim metodları
Geliştirmeler sadece bunlarla sınırlı kalmamış. Mozilla'nın geliştirme sayfasından diğer tüm yenilikleri öğrenebilir ve başlıklara tıklayarak açıklamalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kaynak: developer.mozilla.org
Devamını oku "Yaşadık :) Firefox 3.5'te Herşey Var !"

,

Bu Ergenekon Nedir ?

Araştırıp siteye koyayım dedim en anlamlısını buldum galiba.


‘2009 yılında gerçekleştirilecek darbe için zemin hazırlamaya çalışmakla’ suçlanan ve savcının hazırladığı iddianamede ‘Ergenekon Terör Örgütü’ olarak adlandırılan yapıya, Engin Bağbars’ın ifadeleri sonucu ulaşıldığı ileri sürülüyor. Peki, bu nasıl bir yapılanmaydı? Kim neyle suçlanıyordu? Operasyon nasıl başlamış ve sürmüştü? Kendilerine neden Ergenekon ismini vermişlerdi? İşte yeni başlayanlar için ‘Ergenekon olayı’.

Öncelikle milliyetçi çevreler, Türklüğün var oluş destanı Ergenekon’un böyle bir operasyonla gündeme gelmesinden rahatsız. Destanın adının, bu örgütle ilişkilendirilmesinin özellikle yapıldığına ilişkin iddialar bulunuyor. Ergenekon adının, bu örgütle nasıl yan yana geldiğini anlamak için resmi belgelere bakmakta fayda var.

Her şey 12 Haziran 2007’de, Ümraniye’deki bir evde 27 el bombası bulunmasıyla başladı. Bu kapsamda gözaltına alınanlardan biri, piyade komando astsubaylığından, paraşüt atlayışında diz kapağında oluşan sakatlık nedeniyle emekliye ayrılan Oktay Yıldırım’dı. Yıldırım’ın evinde ve çalıştığı işyerinde ele geçirilen belgelerden biri, ‘Lobi’ adını taşıyor. Üzerinde ‘çok gizli’ yazan bu dosyada, ‘Ergenekon’un ‘Lobi’ örgütlenmesinden söz ediliyordu. Bu yüzden Ümraniye operasyonundan sonra yürütülen soruşturmada gözaltına alınanlara, bu dosyadaki bilgilere dayanılarak, “Şu anda size gösterilen Ergenekon organizasyonu nedir, lideri kimdir, ast-üst ilişkileri, silahları, eğitimleri, eylemleri ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi veriniz. Bu dokümanda adı geçen şahıslar ve gruplarla ilişkilerinizi anlatınız” dendi. Buradan, Ergenekon adının ele geçirilen bu belgelere dayanılarak örgüt ismi olarak kullanıldığı anlaşılıyor.

22 Ocak 2008 günü sabaha karşı gözaltılar başladı; aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de bulunduğu 33 kişi sorgulanmaya başlandı. ‘Ergenekon’ adı verilen operasyonda, altı ayrı ilde 24 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Küçük’ün yanı sıra avukat Kemal Kerinçsiz, Fuat Turgut, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Yöneticisi Sevgi Erenerol, Mersin’de silah üzerine ‘ölme-öldürme yemini’ ettiren emekli Albay Fikri Karadağ ile Susurluk skandalının kilit isimlerinden Sami Hoştan ve ‘Drej Ali’ lakaplı Ali Yasak’ın gözaltına alınması dikkat çekti.

Sonuç itibariyle ‘Ergenekon’ operasyonu, aslında 22 Ocak’ta başlamamıştı. Resmen 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası soruşturmasının devamı niteliğindeydi. Ama gayri resmi olarak, Engin Bağbars’ın 2006’da verdiği ifadeden bu yana soruşturma gizlice sürdürülüyordu. 
Konuya ilişkin yöneltilen bir soruya Başbakan Tayyip Erdoğan, “Devlet çalışıyor arkadaşlar” cevabını verirken; İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Her şey savcılığın kontrolü altında” dedi. Operasyonla ilgili ilk resmi açıklama ise İstanbul Valisi Muammer Güler’den geldi. Güler, operasyonun İstanbul’un dışındaki illeri de kapsadığını belirtirken; savcı, göz altıların Ümraniye soruşturmasıyla ilgili olduğunu açıkladı.

Üç günlük gözaltı süresinin sonunda, 26 ve 27 Ocak’ta; emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvvayi Milliye Derneği Genel Başkanı Fikri Karadağ, Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Erenerol ve Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz’in de aralarında bulunduğu dokuz kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakime ifade veren Güler Kömürcü serbest kalırken, diğerleri tutuklandı.
“Ordu el koyacaktı”
Ergenekon örgütü, savcılık tarafından ‘2009'da yapılacak darbeye zemin hazırlamak’la suçlandı. Hatta bu amaçla, PKK ve DHKP-C terör örgütlerini tetikçi olarak kullanacaktı. Yani bir tarafta milliyetçi, Atatürk ilkelerini tam anlamıyla hayata geçireceklerini ileri süren Ergenekon, ülkeyi bölme hedefindeki teröristlerle işbirliğine giriyordu. Ayrıca 2009 tarihi de önemliydi. Hedef olarak neden bu tarih konulmuştu? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın görev süresinin Ağustos 2008’de dolacağı ve yerine Orgeneral İlker Başbuğ’un geçeceğine dikkat çekiliyor.

Taraf gazetesinde Neşe Düzel’e ‘2009 darbesi’ni yorumlayan gazeteci Murat Belge, “2009’da planlanan darbe, 12 Eylül’den beter olacaktı” görüşünü savundu: “O darbe planında kıyamet gibi kan akacaktı. Linçler yaşanacaktı. Dört beş gün sonra ordu kardeş kavgasına son vermek üzere gelip bu kanı durduracaktı. Ama ordu, bu saldırıları durduruncaya kadar, istenmeyen unsurlar zaten temizlenmiş olacaktı.”

Bu arada operasyonun perde arkasında Fethullah Gülen Cemaati’nin de adı geçti. Konuya ilişkin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Eşref Bitlis’i, ABD güdümlü gladionun katlettiğini açıklayan general tutuklandı. Operasyon merkezine Fethullahçı polis şefleri oturtuldu” açıklamasında bulundu.
Devamını oku "Bu Ergenekon Nedir ?"

,

Sürekli Sansür Bu sefer facebook tehlikede

16 Nisan 2009 Perşembe 0 Yorum

Türkiye sansürden bir türlü kurtalamadı kurtulamıyor kurtulamıyoruz. Bu defada Terör yandaşlarının açmış olduğu pkk isimli grup 300-400 kişiyi aşmış ve facebook'un haberi yok.

kapatma davası gündemi meşgul ederken , birde eksikti . Bakalım ayrıntıları beklyeceğiz artık sağlıcakla kalın...
Devamını oku "Sürekli Sansür Bu sefer facebook tehlikede"

,

Leman Dergisinin Kapağı : Baba beni Ergenokan'a Gönderme

Yine Gezerken yakaladım. Çok hoşuma gitti koyayım dedim buyrun sizlerle :)

Devamını oku "Leman Dergisinin Kapağı : Baba beni Ergenokan'a Gönderme"

Balon Patlatma Oyunu Muhteşem

KONU SİLİNDİ TAMAM MI MALİYASAR ?
Devamını oku "Balon Patlatma Oyunu Muhteşem"

, ,

Uçak Kullanmak İsterseniz Google Earth Simulasyon

Selam Arkadaşlar. 

Bayağı eski bir konu bilinen konu ama yinede koyayım dedim. Google earth'te uçak kullanma simulasyonu var ben seviyorum :) . Belirlenen şehirlerden havalanıp F16 ya da SR22 tipi uçaklarla dünyanın üzerinde uçabilmek için programın son sürümünü yüklemeniz yeterli.
Google Earth açıkken ctrl+alt+a tuşlarına bastığınızda uçağınızı seçiyorsunuz. Deneyimsizler için iki uçağı da kullanmak pek kolay değil, ama F16 özellikle daha zor.
Devamını oku "Uçak Kullanmak İsterseniz Google Earth Simulasyon"

HAYAT DERSLERİ

15 Nisan 2009 Çarşamba 2 Yorum


5 Ders

Birinci Ders:

Okuldaki ikinci ayımda, hocamız test sorularını dağıttı. Ben okulun en
İyi öğrencilerinden biriydim. Son soruya kadar soluk almadan geldim ve orada
çakıldım kaldım. Son soru söyleydi :
‘Her gün okulu temizleyen hademe kadının ilk adı nedır ?’
Bu her halde bir çeşit şaka olmalıydı. Kadını, yerleri sılerken, hemen
Her gün görüyordum. Uzun boylu, siyah saçlı bir kadındı. 50′lerinde falan
olmalıydı. Ama adını nerden bilecektim ki ! Son soruyu yanıtsız bırakıp
kağıdı teslim ettim. Süre biterken bir öğrenci, son sorunun test
sonuçlarına dahil olup olmadığını sordu.
‘Tabii, dahil’ dedi, Hocamız…
‘İş yaşamınız boyunca insanlarla karşılaşacaksınız. Hepsi birbirinden
farklı insanlar. Ama hepsi sizin ilginiz ve dikkatinizi hak eden insanlar
bunlar. Onlara sadece gülümsemeniz ve ‘Merhaba’ demeniz gerekse bile…’
Bu dersi hayatım boyunca unutmadım. Hademenin adını da…
Dorothy idi.

İkinci Ders :

Bir gece vakit gece-yarısına doğru Alabama Otoyolunun kenarında duran bir
zenci kadın gördüm. Bardaktan boşanırca yağan yağmura rağmen, bozulan
arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu. geçen her
arabaya el sallıyordu. Yanında durdum. 60′lı yıllarda bir beyazın bir
zenciye, hem de Alabama’da, yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi.
Onu kente kadar götürdüm. Bir taksi durağına bıraktım. Ayrılırken ille de
adresimi istedi, verdim. Bir hafta sonra, kapım çalındı. Muazzam bir konsol
televizyon indiriyordu adamlar. Bir de not ekliydi, armağanda…
‘Geçen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkür ederim. O korkunç yağmur
sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti. Kendime
güvenimi yitirmek üzereydim, siz çıka geldiniz. Sizin sayenizde ölmekte olan
kocamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım. Biraz sonra son
nefesini verdi. Tanrı bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık
beklemeksizin yardım eden herkesi kutsasın…
En İyi Dileklerimle,
Bayan Nat King Cole.’

Üçüncü Ders :

Size Hizmet Edenleri Hep Hatırlayın…
Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk
pastaneye girdi. Garson kız hemen koştu… Çocuk sordu:
‘Çikolatalı pasta kaç para ?’
‘50 Cent.’
Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı. Bir daha sordu:
‘Peki, Dondurma Ne Kadar ?’
‘35 Cent.’ dedi garson kız, sabırsızlıkla. Dükkanda yığınla müşteri vardı
ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu. Bu çocukla daha ne kadar vakit
geçirebilirdi ki… Çocuk parasını bir daha saydı ve
‘Bir dondurma alabilir miyim, lütfen ?’ dedi.
Kız dondurmayı getirdi. Fişi tabağın kenarına koydu ve öteki masaya
koştu. Çocuk dondurmasını bitirdi. Fişi kasaya ödedi. Garson kız masayı
temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu, birden.. Masayı sanki akan
gözyaşları temizleyecekti. Boş dondurma tabağının yanında çocuğun bıraktığı
15 Cent’lik bahşiş duruyordu..

Dördüncü Ders :

Yolumuzdaki Engeller…
Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya
koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacak diye
gözlüyor… Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray
görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın
etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çogu kralı yüksek sesle
eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu.
Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu.
Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına
itmeye başladı. Kan ter içinde kaldı ama, sonunda, kayayı da yolun kenarına
çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde
bir kesenin durduğunu gördü.
Açtı… Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde…
‘Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir.’ diyordu kral.
Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı.
‘Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.’

Beşinci Ders :

Önemli Olan Vermektir..
Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler. Tek
yaşam şansı, beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi. Küçük oğlan aynı
hastalıktan mucizevi bir şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın
mikroplarını yok eden antikorlar oluşmuştu. Doktor durumu beş yaşındaki
oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu. Küçük çocuk bir
an duraksadı. Sonra derin bir nefes aldı ve ‘Eğer kurtulacaksa, veririm
kanımı’ dedi. Kan nakli yapılırken, ablasının gözlerinin içcine bakıyor ve
gülümsüyordu. Kızın yanaklarına yeniden renk gelmeye başlamıştı, ama küçük
çocuğun yüzü de giderek soluyordu…
Gülümsemesi de yok oldu. Titreyen bir sesle doktora sordu :
‘Hemen mi öleceğim ?’
Ufaklık, doktoru yanlış anlamıştı, ablasına vücudundaki bütün kanı verip,
öleceğini düşünüyordu….
Devamını oku "HAYAT DERSLERİ"

Saksıdaki Çileğin Günlüğü..


Kocaman bi saksı, içinde toprak, yeşil yapraklar, ve minicik yeşil bi çilek..Henüz dışarıyı görebilecek kadar büyük değil..Ama sesler duyuyo bi iki saattir, yeni yeni tanıyo geldiği yeri..Arada bi pencere açılıyo, içeriye güneşin kokusuyla beraber çocukların ayak sesleri giriyo..hepsi ne kadar da mutlu diye düşünüyo..elinde olmadan arkasında bıraktıklarını düşünüyo tekrar,üzülüyo yine..merak ediyo kaç saattir bu pencerenin önünde olduğunu..kafasını kaldırıp bakıcak mecali yok, kuşları görmek istiyo bi yandan..tam bakiym derkeen bi serçe pencerenin kenarına konuyo, çilek ona bakıyo ama serçenin gözü dışarıda, arkadaşlarıyla yaptığı yarışı önde tamamlamanın planlarını yapıyo,biraz yorulmuş..ve konduğu gibi, pırrr,tekrar açıyo kanatlarını..çileğin gözünde giderek küçülerek,uzaklaşıyo pencereden....
Devamını oku "Saksıdaki Çileğin Günlüğü.."

, , ,

Favicon Nasıl Yapılır ?




Evet Arkadaşlar Bugünkü Konumuz yani favicon yapımını anlatacağım .

Bu denilen şey yani favicon nedir?

Favicon:  Arkadaşlar Bazı sitelerde isimlerinin başında bir logo gibi birşey olur :) Küçük simge ona deniyor favicon.

Peki ne işe yarar ?


Pek fazla önemi yoktur sadece güzellik amaçlı.


Favicon nasıl yapılır ?


Favicon yapma siteleri var . Mesela : http://www.favicon.cc/ Bu siteden oluşturabiliriz . 


Yapım aşaması nasıl ?


İsterseniz bilgisayarınızdan isterseniz internetten seçip koyabilirsiniz.
Bilgisayarınızdan atmak isterseniz  Solda ki menüde Import Image Paneline Tıkladıktan sonra Gözat seçeneğinden resmimizi atıp 32x32 boyutunda hazırlatabiliriz. 


Sonrada Sitenize Yerleştirebilirsiniz. Ben Kullanmıyorum Şahsen  :) . Teşekkürler .. Sağlıcakla ... Alın Teri.

<head>
<
link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
head>

head bası veya sonuna koyabilirsiniz. Ftp ana dizine atınız. Bu kadar.. 





Devamını oku "Favicon Nasıl Yapılır ?"

, ,

Google'dan Türkiye'ye Jest Mimar Sinan

Çok Güzel Olmuş ellerine sağlık . Google'ı seviyorum ben ya :D Sizinde Yorumlarınızı Alalım

 
Süper Olmuş Bence :)
Devamını oku "Google'dan Türkiye'ye Jest Mimar Sinan"

,

Şeker hastalığını bitirecek buluş

Buluş Müthiş . Keşke Türkler Bulsa Diyeceğim ama O da olur :) Mükemmel buluşun ayrıntılarına bakalım  ...



Kemik iliğinden alınan kök hücrelerin nakliyle şeker hastalarının insülin bağımlılığından, yan etkiler oluşmadan kurtulabileceği bildirildi.

BD'nin Chicago Üniversitesi'nden Prof. Richard Burt ve ekibinin yaptığı ve 3 yılı kapsayan araştırma, şeker hastalığının tedavisinde yeni bir umut oldu. Hastalar, kendi kemik iliklerinden alınan kök hücrelerinin nakli sayesinde, her gün yaptırdıkları insülin iğnesinden kurtuldu. Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesindeki makaleye göre, araştırma sonunda bir şeker hastası 4 yıldan fazla, 4 hasta 3 yıl, 3 hasta 2 yıl boyunca iğne yaptırmadı. Onlardan daha sonra tedaviye başlayan ve yenilenen tekniklerden yararlanan 15 hasta da naklin üzerinden 19 ay geçmesine rağmen halen insülin ihtiyacı duymuyor.
Pankreastan insülin üreten kök hücrelerinin nakli 2000'li yılların başında başlasa da Burt ve ekibinin yaptığı bu klinik araştırmanın sonuçları, kök hücre nakilleri konusundaki araştırmaları alt üst edecek nitelikte. Dünyada 1998'den bu yana pankreas kök hücrelerinden şeker hastalarına 500'den fazla nakil yapıldı. Ancak kök hücrelerin nakledildiği hastaların yüzde 11 kadarı nakilden bir yıl sonra iğneden kurtulabildi ve tüm hastalar hayatları boyunca bağışıklığı baskılayıcı tedavi görmek zorunda kaldı.
İlikteki hangi kök hücrelerin seçileceği ve hangilerinin insülin üreteceği gibi soruların havada kalması nedeniyle "öncü niteliğindeki" Burt ve ekibinin araştırması yine de hastanın kendi hücrelerinin nakledilmesi nedeniyle bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç ve yan etkilerin olmadığı bir tedavi vadediyor.
Araştırma, "Journal of the American Medical Association" dergisinde yer alıyor.
Tip 1 diyabetin tedavisinde en büyük umut pankreas hücresi nakli olarak görülüyor. Pankreasta, küçük adacıklar şeklinde duran ve insülin salgılayan beta hücreleri kadavradan alınarak izole ediliyor, işlemden geçiriliyor ve sonra MR altında enjeksiyonla hastanın karaciğerine giden ana damara veriliyor. Ancak vücudun bu hücreleri düşman sanıp yok etmesini engellemek için bağışıklık sistemi ilaçla baskılanıyor. İlaçların ciddi yan etkileri var. Nakilden sonra hastanın insüline ihtiyacı kalmasa da diğer organların zarar görme ihtimali söz konusu.
Devamını oku "Şeker hastalığını bitirecek buluş"

, ,

Bir Converse Havası Var ! (Her Yerde)

14 Nisan 2009 Salı 6 Yorum

Selam Arkadaşlar Bu Yılda Galiba Converse moda . Ben hiç beğenmiyorum nedense şahsi olarak.Her 3 insan türünden 1 inde kesin var :)



Ben Anlamıyorum Acayip Fazlalaştı Bu Tür Ayakkabılar....

Sizinde Yorumlarınızı Almak İstiyorum N'oldu Nasıl oldu diye :) Sağlıcakla...
Devamını oku "Bir Converse Havası Var ! (Her Yerde)"

,

inceleme : Samsung WB500

 

Ürüne Genel Bakış


Artı: 10x yakınlaştırma, 24mm açı, zengin yazılımsal özellikler ve 720p HD video
Eksi: Mod seçim tuşu çok kullanışsız, algılayıcılar ve flaş parmakla kapanabilecek bir yerde
Sonuç: Zengin özellikleri ve güçlü donanımıyla çoğu kullanıcı için ihtiyaçları karşılamanın ötesinde manuel seçenekleriyle fotoğrafçılığı sevdirecek, geliştirecek bir kamera.

Samsung kameralar arasında yeni bir serinin öncü modeli olan WB500, geniş açı objektifi ve yüksek yakınlaştırma değeriyle dikkat çekiyor.



Mobil iletişim ve diğer alanlarda olduğu gibi dijital görüntüleme alanında da iddiasını sürdüren Samsung, WB500 ile WB serisinin kullanıcıların beğenisine sundu. Yüksek yakınlaştırma özelliğine sahip cihaz küçük boyutlarda bulunması zor yetenekler sunuyor. WB500 dünyanın en küçük ve ince kamerası değil fakat boyutları yanınızda rahatça taşıyabileceğiniz seviyede. Üstelik 10 kat yakınlaştırma yapabilen WB500'ün objektifinin gücünü görünüşünden hissedebiliyorsunuz. Cihaz ergonomik olması açısından sağ tarafı biraz daha kalın olarak tasarlanmış. Böylece tek elle tutup çekim yapmak mümkün hale getirilmiş. WB500'ün üst yüzünde solda hoparlör, ortada güç düğmesi, sağda deklanşör ve mod seçim tekerleği bulunuyor. Yakınlaştırma fonksiyonu deklanşörün etrafında yaylı bir halka olarak tasarlanmış. Gayet rahat bir kullanım sunuyor. Fakat aynı şeyi mod seçim tuşu için söyleyemeyeceğiz. Yeterince yüksek olmasına rağmen cihazın kalın olan sağ tarafında pozisyonu itibarıyla pratik bir şekilde kontrol edilemiyor. En azından arka yüzeyin hemen dışına taşacak şekilde konumlandırılmış olsaydı baş parmakla dahi rahatça çevrilebilirdi. Bu haliyle çevirmek için çaba sarf etmeniz gerekiyor.

Arka yüzde ekranın sağ tarafına toplanmış kontrollerden ilki pozlama müdahalesi fonksiyonunu kontrol etmenizi sağlıyor. Diğer marka ve modellerde yakınlaştırma uzaklaştırma işlevleri için tercih edilen tuşlara benzer görünümdeki bu tuş da üzerine düşen görevi başarıyla yerine getiriyor. Işık dengesini değiştiren +/-2 pozlama müdahalesi bu tuş sayesinde pratik ve etkili bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun altında çoğu dijital kamerada gördüğümüz standart tuşlar konumlandırılmış. Silme, yakın çekim, flaş ve özel efekt menülerine bu tuşlarla kolayca erişebiliyorsunuz. Fotoğraf görüntüleme modu üstteki mod seçim tekerleğinden değil en alt soldaki küçük tuş ile aktif hale getiriliyor. Tuş oldukça küçük ve bu işlev için pek uygun değil fakat kısa sürede alışıp bunu düşünmeden kullanabiliyorsunuz.

İncelemenin devamında bahsedeceğimiz yüksek video performansını desteklemek adına stereo mikrofona sahip olan Samsung WB500'ün mikrofonları çok başarılı bir şekilde cihazın iki yanına konulmuş. Hafif eğimli olan yan yüzlerde video kaydı sırasında sesin net bir şekilde kaydedilmesi sağlanmış.

Performans
Cihaz güç düğmesine basıldığında yaklaşık iki saniyede çekime hazır hale gelebiliyor. Hemen her mod için önceden yaptığınız ayarlar otomatik olarak kaydediliyor. Böylece detaylı efekt ayarları kullansanız dahi cihazı açıp o moda (P, M modları gibi) getirdiğinizde önceden ne ayarladıysanız hepsi korunuyor. Bu da anlık çekimler için dikkate değer bir pratiklik katıyor. Cihazın netleme ve kayıt performansı da hemen her kullanıcıyı tatmin edecek seviyede. Ölçümleri yapan algılayıcı, netleme yardımcı ışığı ve flaş objektifin büyüklüğü sebebiyle olsa gerek ön yüzde deklanşörün hemen altına konumlandırılmış. İşaret parmağınız deklanşör üzerinde duracak fakat diğer parmakların bunları yanlışlıkla kapatma olasılığı çok yüksek. Bu da örneğin algılayıcının kapanması durumunda ölçüm yapılamaması veya flaşın kapanması durumunda yeterli aydınlatmanın sağlanamaması gibi problemlere yol açabilir. Dolayısıyla dikkatli kullanmak gerekiyor. Nitekim inceleme sırasında cihazın bazı pozlamalarda hata yaptığını gördüğümüzde ilk başta bir performans düşüklüğü olduğunu sandık. Fakat sonradan gördük ki az da olsa algılayıcıyı parmağımızla kapatmışız.

Teknik veriler
Samsung WB500 toplam 10.2 megapiksel çözünürlük sunuyor. Dünyaca ünlü Schneider Kreuznach objektifiyle hem 24 mm ultra geniş çekim açısı hem de 10 kat optik yakınlaştırma sunuyor. WB500'ün bu boyutlarda pek az rakibi var. Çift görüntü sabitleme teknolojisi teknik verilerden kafası karışan kullanıcıları rahatlatacak şekilde mod seçim tekerleği üzerine ayrı bir seçenek olarak eklenmiş. Bu moda geçtiğinizde çift görüntü sabitleme aktif hale getiriliyor ve diğer tüm ayarlar otomatik gerçekleştiriliyor. H.264 video kodlamasını destekleyen cihazla 720p çözünürlüğünde HD video kaydı yapabiliyorsunuz. Ayrıca arka yüzde sağ alttaki E tuşuyla erişilen özel renk efektleriyle eğlenceli olduğu kadar farklı fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Son olarak yine mod seçim tekerleğine ayrı bir seçenek olarak eklenen güzellik çekimi modundan bahsedelim. Bu moda aldığınızda gerekli ayarlar ve yazılımsal müdahale ile insan teni pürüzsüz ve yumuşak bir şekilde görüntüleniyor. Yaptığımız denemelerde işlevin gayet başarılı çalıştığınız gördük. Fakat kuşkusuz profesyonel fotoğrafçılar bu yazılımsal müdahaleyi tercih etmeyecektir. Tatil anıları gibi günlük amatör fotoğraf çekimleri açısından kullanıcıların hoşuna gidebilir.

Genel özellikleriyle oldukça güçlü bir dijital kamera olan Samsung WB500, hem fotoğraf hem de video açısından hemen hemen her kullanıcının ihtiyacını karşılayabilecek seviyede. Manuel çekim ayarları, zengin efekt seçenekleri, yüksek yakınlaştırma değeri ve yüz tanıma, güzellik çekimi gibi yazılımsal özellikleriyle beğenimizi topladı. Basit ergonomi hataları dışında pek bir eksiği bulunmuyor.
Sizinde Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar ... Sağlıcakla :)
Devamını oku "inceleme : Samsung WB500"

, ,

Fatura Ağır Olacak

13 Nisan 2009 Pazartesi 0 Yorum

Dünkü Maç Futbol Değilde Boks Maçına Benzedi. Tabii bununda Faturası ağır olacak bakalım ayrıntılara...


Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar, iki kulübe de ağır şekilde yansıyacak. Derbi maçın gözlemcilerinin, kırmızı kart gören futbolcuların yanı sıra olaylara karışan bazı isimleri de raporlarına eklediği belirtiliyor. Çıkan tribün olayları nedeniyle Galatasaray Kulübü'ne de, hem saha kapatma hem de seyircisiz oynama cezası gelebilir.
Maçın son dakikalarında yaşanan ve dört futbolcunun kırmızı kart gördüğü olayların, gözlemcilerin raporlarına tüm detaylarıyla yansıdığı öğrenildi. Futbol Federasyonu'nun görevlendirdiği iki temsilci, Hasan Üsküplü ve Hakkı Köklükaya'nın sahada yaşananları her detayı ile raporlarına eklediği belirtiliyor.
Kırmızı kart gören futbolcular, Lugano, Semih, Arda ve Emre Aşık'ın disiplin talimatnamesinin 34. maddesine göre en az 3’er maç ceza almaları bekleniyor. 
Bence Daha Fazla olmalıydı ama neyse...Sağlıcakla...
Devamını oku "Fatura Ağır Olacak"

, ,

SEO Nedir ? (Arama Motoru Optimizasyonu)



Seo Basitçe Arama Motoru Optimizasyonunun İngilizce Karşılığıdır.


1)SEO yapmamız için,ilk olarak optimizasyonu uygulayacağımız bir sitemiz olmalı.

Arkadaşlar Siteniz Olmak Gerekli ... Alamıyorsanız Blogger.com'dan Edinebilirsiniz...


Blogger'da %100 Seo vardır.Google Olduğu İçin :)


  • Seo İçin Özgün Yazılar Ve İçerikler Koyun.Yani Çok Karışık Olmasın Dert Olabilir.
  • İkincisi Metataglar Oluşturun .Yani Anahtar Kelimeler.
  • Css Yaratın.Google Sever :)
  • Backlink Yapın. Yani Link Değişimi Kaliteli Sitelerle Konuşup Link Takası Yapabilirsiniz. Daha Hızlı İndeslenirsiniz.
  • Anahtar Kelimeyi Abartmayınız :)
  • Bunların epsini Yaparsanız Google Size Aşık Olur . 


Anlatmaya Çalıştım Kendi Bilgilerimle İnşallah Yararlı Olmuştur .. Hayırlı Seo'lar Ve İçerikler...Sağlıcakla  Kalın :)
Devamını oku "SEO Nedir ? (Arama Motoru Optimizasyonu)"

,

Pagerank Nedir ?




Selam Arkadaşlar Bugünde Pagerank İle İlgili Konuları Anlatacağım ...

Bir Şirkette Yani Google'da İki Kafadar Doktora Yapan Öğrenci Geliştirmişler bu Sistemi ... İsimleri İse Şöyle = Larry Page ve Sergey Brin .. PageBrin Olsa Nasıl Olurdu ? :)

Neyse Geçelim Anlatıma ....

Pagerank Sayfa Değeri Demektir Arkadaşlar...
Sayfa Değeri[4], sitenin doğal yapısına ve link içeriğine uygun olarak sitenin değerinin bir göstergesidir.Google Tarafından Uygulanmaktadır...

Güncellenmesi İse Anlık Alınır Ve Google'a Yönlendirilir...

Pagerank Genel Olarak Böyle Arkadaşlar Sorularınız İçin Lütfen Yazınız ... Teşekkürler
Devamını oku "Pagerank Nedir ?"

,

Oyunculara özel Mouse Daha Fazla Tıklama

Tayvanlı Genius, oyunseverler için özel olarak geliştirdiği fare NetScroll G500 Laser, farklı lazer çözünürlük ayarı sayesinde kişiselleştirilebiliyor.



Oyun tutkunlarının oyun oynarken dikkat ettikleri en önemli özelliklerden olan mükemmel tepki süresi ve hareket yeteneği NetScroll G500 Laser’ın en büyük avantajlarından. NetScroll G500 Laser gelişmiş lazer motoru ile 2000/1600/800 dpi (inc başına nokta) değiştirilebilir çözünürlük sayesinde kullanım tarzınıza en uygun seçeneği belirleme imkanı tanıyor.
NetScroll G500 Laser’ın oyun severlere getirdiği diğer bir yenilik ise farenin ağırlığının istenen şekilde ayarlanabilmesi. Bu yenilik ile oyun tutkunları her türlü savaş ve strateji oyunlarında farenin ağırlığını bozuk para koyarak ayarlayabiliyor. Oyuncular normal kullanıcılara göre çok daha fazla tıklama yaptıkları için ürünün ömrü de önemli. NetScroll G500 Laser 8 milyon tıklama ömrüyle oyun severlere kesintisiz oyun keyfi ve uzun kullanım ömrü sunuyor.

NetScroll G500 Laser’ın üzerinde dört buton bulunuyor ve gümüş renk ile satışa sunuluyor. Oyun tutkunları yenilikçi oyun faresi NetScroll G500 Laser’ı teknoloji marketlerinden 33.30 TL fiyattan satın alabilir.
Devamını oku "Oyunculara özel Mouse Daha Fazla Tıklama"

, ,

Telefon ucretleri Ucuzluyor :)

Şimdide Hatlarda Ucuzlama Var Görüşmelerde Çok iyi oldu bu :)

Bakalım Hakkında Neler Var...

Telefon ücretleri ucuzluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yeni arabağlantı tarifelerini açıkladı. 1 Mayıs'tan sonra cep telefonu görüşme ücretleri yüzde 30 ucuzlayacak
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (2009) 1 Mayıs 2009'dan geçerli olmak üzere tekekom operatörlerinin kendi aralarında uygulayacakları arabağlantı ücret tarifelerini yayınladı. Yeni tarifelere göre operatörler birbirlerine ödedikleri toptan görüşme ücretlerinde yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlayacaklar. Operatörlerin bu ücretleri tüketiciye yansıtması durumunda, cep telefonu görüşmeleri ve sabit telefondan cep telefonlarına doğru yapılan görüşmelerde de indirim yapılacak.

1 dakikalık görüşme ücretleri

Turkcell 6,55 kuruş  (9,10 kuruştan yüzde 28,02 indirim yapılıyor)
Vodafone 6,75 kuruş (9,50 kuruştan yüzde 28,95 indirim yapılıyor)
Avea 7,75 kuruş (11,2 kuruştan yüzde 30,8 indirim yapılıyor)
Türk Telekom şehiriçi 1,39 kuruş (1,71 kuruştan indirim yapılıyor)
Türk Telekom alan içi 1,71 kuruş (daha önce bu tarife yoktu)
Türk Telekom şehirlerarası 2,70 kuruş. (inidirim yok)
Avrupa'da en ucuz arabağlantı ücretleri

AB-27 Ortalaması 18,1 Kuruş
İsveç 9,46 Kuruş
Finlandiya 11 Kuruş
İngiltere 11,73 Kuru
Avusturya 12,48 Kuruş
Slovenya 13,27 Kuruş
Romanya 14,1 Kuruş
Fransa 14,25 Kuruş
İspanya 14,56 Kuruş
İtalya 18,41 Kuruş
Bulgaristan 26,62 Kuruş

AB'ye üye ülkelerin “BTK”lar birliği ERG verilerinden derlenmiştir.
Hesaplamalarda 1 Euro = 2,08 TL, 1 GBP = 2,30 TL olarak alınmıştır


1 Milyon Euro'luk araştırma

BTK bu tarifeleri oluşturmak için ilk defa maliyet analizi temelinde bir tarife belirledi. AB'den finansmanı sağlanan araştırmada operatörlerin maliyet analizleri yapılarak, arabağlantı tarifelerinde uygulanması gereken ücretler bu analizlere göre oluşturuldu. AB Bilgi Toplumu ve Medya Komisyonu da tüm AB üyesi telekomünikasyon oteritelerinin 2011 yılına kadar arabağlantı referans tekliflerinde bu modeli uygulamasını şart koşuyor.


Arabağlantı sorunu

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arabağlantı konusunda operatörler arasında büyük anlaşmazlıklar bulunuyor. Avrupa Birliği Bilgi Toplumu ve Medya Komisyonu 27 AB ülkesindeki operatörlerin arabağlantı ücretlerini indirmesi konusunda sürekli baskı yapıyor. Halen AB'de ortalama 8,7 Euro Cent (18,1 Kuruş) olan bağlantı ücretlerinin 2011 yılında 5,03 Euro Cent (11,03 Kuruş) seviyesine indirilmesi öngörülüyor. Daha sonra ise Operatörler ise bu indirimlere uymamak için sürekli olarak ayak diretiyorlar.

Türkiye'de de anlaşmazlık var


Türkiye'de de anlaşma arabağlantı sorunları zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak Türk Telekom, Turkcell'i kendi şebekesendi konuşan müşterilere arabağlantı tarifesinden daha düşük ücret uygulayarak rekabeti engellemekle ilgili suçlamış ardında n da Avea, bu suçlamayı destekleyerek Turkcell'in abonelerine arabağlantı ücretlerinden daha düşük fiyat vermesini eleştirmişti. Konu zamanında Turkcell ve BTK arasında da davalara konu olmuştu.


"Turkcell rekabeti zorlaştırıyor"


Avea CEO'su Cüneyt Türktan yeni arabağlantı tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklamada bu fiyatlarla birlikte diğer operatörlerle konuşulacak avantajlı tarifeler sunmaya devam edeceklerini belirtirken “Maliyet hesaplarında fiyatların Türkiye'de daha da aşağıya indirilebileceğini görüyoruz. Fiyatların daha da aşağıya indirilmesini istiyoruz” diyor.
AVEA AÇIKLAMASI

Turkcell kanadında ise AB üyesi ülkelerde uygulanan arabağlantı ücretleri referans verilerek “Ülkemizde bu fiyatlar AB üyesi ülkelerin ortalamasının yarısı kadar. Bu fiyatların daha da aşağıya indirilmesi mümkün değil” yaklaşımı ön plana çıkıyor.


Arabağlantı zarar ettiriyor

Arabağlantı ücretleri özellikle başka şebekelere doğru yoğun arama gerçekleştiren abone profilleri için büyük bir gider hatta zarar hanesi olarak görülüyor. Avea'nın her yöne doğru ayda 10 bin dakika konuşma ücreti sunan “Her Yöne Sınırsız” tarifesinde abonelerden KDV dahil 55 TL ( Net 46,61 TL) ücret tahsil ediliyor.

Avea tahsil ettiği bu ücretle, abonesini Turkcell hatlarla ayda sadece 712 dakika, Vodafone ile ise 690 dakika konuşturabiliyor. Abonenin her ay bu yönlere doğru yapacağı fazla dakikalar ise Avea'nın zararına yazıyor. Bu paketle abone her ay 10 bin dakika konuşma yapabiliyor.
Arabağlantı nedir?

Arabağlantı, birbirlerinden farklı telekom operatörleri arasında yapılan görüşmelerde operatörlerin kendi aralarında ödedikleri ücrettir.
Diyelim sizin bir Vodafone hattınız var. Sizin, Avea'ya ait bir telefon numarasını aradığınızda yapacağınız her 1 dakikalık konuşma karşılığında, Vodafone Avea'ya bugün 11,2 kuruş. (0,112 TL) ücret ödüyor.
Bunun için operatörlerin kendi şebekesinden dışarıya doğru yaptığınız aramaların ücretleri genelde daha yüksek faturalanıyor.
Devamını oku "Telefon ucretleri Ucuzluyor :)"

, ,

Turkcell rekabeti Zorlaştırıyor




Operatörler arası bağlantı ücretlerinin düşürülmesiyle ilgili Avea CEO'su Cüneyt Türktan bir açıklamada bulundu. Avea Turkcell'in rekabeti zorlaştırdığı düşüncesinde.

Kullanıcılara da olumlu yansıması olacak operatörler arası bağlantı ücretlerinin düşürülmesi, Avea ile Turkcell arasındaki tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Turkcell'in rekabeti zorlaştırdığını düşünen Avea tarafından gelişmeler ile ilgili bir açıklama geldi.

İşte Avea CEO'su Cüneyt Türktan'ın konu ile ilgili açıklaması:

"Avea olarak, sektörümüzde adil rekabet ortamının oluşması bakımından büyük önem taşıyan ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesi ile ilgili düzenlemeleri her zaman desteklemekteyiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), işletmeciler arasında 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ara bağlantı ücretlerinde; yani işletmecilerin birbirlerine ödemekte oldukları dakika başı toptan ücretlerde; %28 - %31 seviyelerinde bir indirim gerçekleştirmiştir.

BTK’nın bu kararı doğrultusunda sağlanacak daha adil bir rekabet ortamında, abonelerimize “Her Yöne Sınırsız” tarifemizde olduğu gibi, tüm işletmecileri uygun fiyata arayabilecekleri çok cazip tarifeler sunmaya devam edeceğiz.
Öte yandan yeni yayınlanan ücretlere bakıldığında; özellikle hakim durumdaki işletmecinin maliyetleri ve şebeke içi fiyatları göz önüne alındığında; bu ücretlerin bu seviyelerden daha da aşağıya düşürülebileceği ortaya çıkmaktadır. Nitekim, bugün hakim durumdaki işletmeci; kendi abonelerine perakende fiyat olarak, BTK’nın yeni belirlemiş olduğu 6,55 kuruşluk toptan ücretten çok daha düşük ücretler belirlemekte, bu da pazarda etkin rekabetin tesisini güçleştirmektedir.
Bu vesile ile ara bağlantı ücretlerinin “pazardaki dengeler göze alınarak” daha da düşürülmesi ve hakim durumdaki işletmecinin toptan ve perakende ücretleri arasındaki dengenin sağlanması için gerekli düzenlemelerin önemini de bir kere daha vurgulamak isteriz."
Devamını oku "Turkcell rekabeti Zorlaştırıyor"

,

Google'a Site Haritası Gönderme

12 Nisan 2009 Pazar 6 Yorum


 Sitenizi Google Dizinlere Eklemek İstiyorsanız Önemli Bir Adım Site Haritası...


Yapım Aşamasını Anlatmaya Çalışacağım...


  1-) Öncelikle http://www.google.com.tr/webmasters/ Buradan Site Yöneticisi Araçlarına Tıklayalım...




2-)Karşınıza Kontrol Paneli Çıktı . Şimdi Ne Yapacağım ? 


Yapmanız Gereken Site Eklemek İçin Burayı Tıklayın Kutucuğuna Sitenizin Adresini Yazmak . ( Örnek iboturka.blogspot.com )


3-)  Eklediğiniz Siteyi Tıklayın ...

4-) Gelen Panelde Site Haritaları'na Tıklayın...

5-) Karşımıza Gelen Yerde Kutucuğa Hazırladığınız SiteHaritasını Yazınız. (Örnek: iboturka.blogspot.com/atom.xml

NOT: .xml Uzantılı Olursa İşiniz Kolaylaşır.

6-) Ekledikten Sonra Google Onaylar Ve Birkaç Gün Sonra Dizine Eklenir.

İşlem Bu Kadar Arkadaşlar Sormak İstedikleriniz Var ise Aşağıya Yazın Ben Gerekenleri Söylerim SAYGILAR :) Alın Teri . Lütfen Paylaştığınızda İsmim Kalsın Başarılar...
Devamını oku "Google'a Site Haritası Gönderme"

,

Sitenizi Ping'letin .

 
Arkadaşlar Sitenizi Hızlı İndexletmek istiyorsanız ping yöntemini kullanmanız gerekir.Bunu içinde siteler var.Bunlardan birisi olan ping-o-matic Güzel. Bütün sitelere pingi yollayın ve sitenizin hızlı indexlenmesini sağlayın.Bende Gayret Ediyorum Blogger Biraz değişik olduğu için sorunlar olmuyor değil :) Buyrun Link Burada ...Hayırlı Pingletmeler :=)
Devamını oku "Sitenizi Ping'letin ."

,

Blogger'da Robots.txt Sorunlu mu ? Buyrun çözelim...


Biliyorsunuz ki Bloggerlar da Sorun Bu robots.txt dosyası . Bunun çözümünü buldum gibi.Ve google da onayladı. Yaptığım Çalışma Şu Şekilde...


YERLEŞİM >>>>> HTMLYi DÜZENLE >>>>>Widget Şablonlarını Genişlet   Bu İşlemleri Yaptıktan Sonra CTRL+F tuşuna basarak  FOLLOW u aratın Ve Onları ALLOW İle Değiştirin...


İşlemler Bu Kadar... KoLay GeLsin Arkadaşlar ...Tamamen Alın Teri...

Google Web'e Haritayı Göndermeyi Unutmayın Arkadaşlar :) 
Devamını oku "Blogger'da Robots.txt Sorunlu mu ? Buyrun çözelim..."

,

Her Çocuğun Bir Masalı Olsun Kampanyası

Basic RGB

Pek çok dost kalem kampanyamızı kendi sayfasında duyuruyor.
Uzağa Giden Kadın, Kalemhane, Erkan BALErkan BAL (Hayatı-Şiirleri-Kitapları)MelikeMine ve Babasının Maceraları, Gazete Adıyaman, Haber Yenigün, Çelikhan Haber, Delfina , Nur’un Güncesi, Zeya, ESMİR , Karakalem, Pommeler, EGE. Dost kalemlerin duyuruları arttıkça daha çok insana ulaşacağız.
Sevgili AYKIZ, Gökçey ve Sevcom gibi kampanyamızı dostlarıyla e-posta yoluyla paylaşan kalemlerin sayısının artmasını diliyorum.
Kitaplar gelmeye başladıkça, kampanyaya katkıda tüm dostların isimleri yayınlanmaya başlayacaktır. Serpil Kılavuz, Yasemin Soysal ve Selim Atlıhan ilk kitap kolilerini bize ulaştıran dostlarımız. Kendilerine sevgilerimizi yolluyorum.
23 Nisan BirMilyonKalem ÖZEL sayısında yer alacak dost kalemlerin sayısı da artmakta. Sayfa 5 gün boyunca yayında kalacaktır. 1MK yazarlarına PİNO, Yonca TOKBAŞ, Haşim Arıkan, Aydan Atlayan Kedi KaraKalem, EFSA, Hayat Torlak ve Meltem Yaşar eşlik edecekler. Sayfamıza yazılarıyla destek olmak isteyen dostlarımızın ÇOCUK konulu eserlerini en geç 20 Nisan 2009 tarihine kadar birmilyonkalem@gmail.com adresine ulaştırmaları gerekmektedir.
Nice güzel haberleri paylaşmak umuduyla…
A. Şebnem SOYSAL

Kitapları nereye yollayacağız diye soran dostlara..
Her türlü çocuk ve gençlik kitabını, ansiklopediyi
Psk. Dr. A. Şebnem Soysal
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ABD
10. KAT BEŞEVLER - ANKARA adresine yollayabilir.
Kendi imkanlarıyla Yeşilovacık’a ulaşmak isteyen dostlar ise:
HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI
Yeşilovacık Belediyesi
YEŞİLOVACIK-MERSİN adresine armağanlarını ulaştırabilir.
Herkese yardım ve desteği için şimdiden teşekkür ediyoruz.

www.birmilyonkalem.com
Devamını oku "Her Çocuğun Bir Masalı Olsun Kampanyası"