, ,

Turkcell rekabeti Zorlaştırıyor

13 Nisan 2009 Pazartesi Yorum Yaz




Operatörler arası bağlantı ücretlerinin düşürülmesiyle ilgili Avea CEO'su Cüneyt Türktan bir açıklamada bulundu. Avea Turkcell'in rekabeti zorlaştırdığı düşüncesinde.

Kullanıcılara da olumlu yansıması olacak operatörler arası bağlantı ücretlerinin düşürülmesi, Avea ile Turkcell arasındaki tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Turkcell'in rekabeti zorlaştırdığını düşünen Avea tarafından gelişmeler ile ilgili bir açıklama geldi.

İşte Avea CEO'su Cüneyt Türktan'ın konu ile ilgili açıklaması:

"Avea olarak, sektörümüzde adil rekabet ortamının oluşması bakımından büyük önem taşıyan ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesi ile ilgili düzenlemeleri her zaman desteklemekteyiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), işletmeciler arasında 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ara bağlantı ücretlerinde; yani işletmecilerin birbirlerine ödemekte oldukları dakika başı toptan ücretlerde; %28 - %31 seviyelerinde bir indirim gerçekleştirmiştir.

BTK’nın bu kararı doğrultusunda sağlanacak daha adil bir rekabet ortamında, abonelerimize “Her Yöne Sınırsız” tarifemizde olduğu gibi, tüm işletmecileri uygun fiyata arayabilecekleri çok cazip tarifeler sunmaya devam edeceğiz.
Öte yandan yeni yayınlanan ücretlere bakıldığında; özellikle hakim durumdaki işletmecinin maliyetleri ve şebeke içi fiyatları göz önüne alındığında; bu ücretlerin bu seviyelerden daha da aşağıya düşürülebileceği ortaya çıkmaktadır. Nitekim, bugün hakim durumdaki işletmeci; kendi abonelerine perakende fiyat olarak, BTK’nın yeni belirlemiş olduğu 6,55 kuruşluk toptan ücretten çok daha düşük ücretler belirlemekte, bu da pazarda etkin rekabetin tesisini güçleştirmektedir.
Bu vesile ile ara bağlantı ücretlerinin “pazardaki dengeler göze alınarak” daha da düşürülmesi ve hakim durumdaki işletmecinin toptan ve perakende ücretleri arasındaki dengenin sağlanması için gerekli düzenlemelerin önemini de bir kere daha vurgulamak isteriz."

Önemli Not
Bu yazı 13 Nisan 2009 Pazartesi günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler
Etiketler : ,,

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.