, , ,

Oktay Usta Tiramisu Tarifi

28 Mart 2010 Pazar Yorum Yaz


Mükemmel bir şey bu tatlı yahu :D.Olsa da yesek vallahi.Şimdi önümde olacak 2-3 tabak yiyeceğim.Off Off iştahım kabardı birden.Neyse şimdi Tiramisu'nun Tarifine Geçiyoruz.


Tiramisu Tatlısı Tarifi

Malzemeler;
  • 1.5 paket kedi dili bisküvi
  • 1 fincan toz şeker
  • 2 çay bardağı neskafe ya da türk kahvesi (isteğe bağlı)
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr labne peyniri
  • 300 gram krem şanti
  • Süslemek için kakao
Yapılışı;
Yumurtalarla şekeri yoğun kıvama getirene kadar mikser ile çırpın. Kahveyi 1 su bardağı sıcak suda eritin. Yoğun kıvama getirdiğimiz yumurtalı şekere labne peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krem şantiyi de ekleyerek 10-15 dakika daha karıştırın. Ardından karışımı buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin. Kedi dili bisküvilerin yarısını kahveye tek tek bandırıp kabınıza tek sıra halinde yerleştirin. Krema karışımının yarısını kahveye bandırılmış ve kaba dizilmiş bisküvilerin üzerine yayın. Kalan bisküvileri de kahveye tek tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da en üste dökün. En üstteki krem şanti karışımını düzleştirin. Yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serpin ve servis yapın.
Biraz zahmetli bir pasta tarifi ama uğraştığınıza değecektir. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Kelimeler: bisküvi, kakao, kolay pasta tarifleri, kolay tiramisu tarifi, kolay tiramisu tarifleri, krem şanti, neskafe, oktay usta, oktay usta pasta tarifleri, oktay usta tiramisu tarifi, oktay ustam, pasta tarifleri, peynir, resimli tiramisu, resimli tiramisu tarifi, şeker, tiramisu tarifi, tiramisu tarifleri, tiramisunun yapılışı, tramisu tarifi, türk kahvesi, yumurta

Önemli Not
Bu yazı 28 Mart 2010 Pazar günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.