, , ,

Borsa 57bini gördü 30 Ayın Zirvesini Yaptı

25 Mart 2010 Perşembe Yorum Yaz

Merhaba,
Borsa acayip bir artış göstererek salıverdi 57bini buldu.Kriz felan filan bilmiyorum yani.


60 BİNE YÖNELEBİLİRPiyasadaki hareketi değerlendiren uzmanlar, yurtdışı etkisinin yanında içeride yeni Anayasaya yönelik gelişmelerin de özellikle yabancı tarafında olumlu algılandığını belirtiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir fon yöneticisi, "piyasada anayasa değişikliği satın alınıyor. Anayasa ile ilgili son gelişmeler yabancıyı korkutan bir durum değil. Yeni anayasa içerisinde yer alan ve parti kapatmayı zorlaştıran maddelere yabancı fonlar olumlu yaklaşıyor" dedi.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, yurtdışındaki yükselişle birlikte İMKB'nin de yukarı tırmanmaya başladığını söyledi. Uskuay, "Bu hareket İMKB'nin bir önceki zirve olan 60 bine ulaşmasını tetikleyebilir" dedi.

YUNANİSTAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖNEMLİ Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, Foreks'de yer alan açıklamasında, "Faizlerin düşük olması ve daha da düşeceğine yönelik beklentiler banka hisseleri başta olmak üzere endeksi olumlu yönde etkiliyor" dedi. Turşucu, 56 bin seviyesinin endeksin mevcut hedefi konumunda bulunduğunu kaydederek, şu şekilde konuştu:

"Bugün veya yarın Avrupa Birliği'nden Yunanistan ile ilgili çıkabilecek sonuçlar piyasalar açısından oldukça önemli olacak. Yunanistan'a yardım ile ilgili somut bir önerinin çıkması halinde, avro/dolar paritesinde yukarı doğru yükseliş olabilir ve piyasalar da bu durumdan olumlu yönde etkilenebilir. Endekste şu aşamada satış yapmak için herhangi bir sinyal yok. 56 bin seviyesinin üzerinde 56400 direncimiz bulunuyor." 

Borsa`yı coşturan kim ya da ne?

Borsa dün yüzde 1.44 değer kazandı. Endeks bugün 56 bin seviyesinin üzerine çıktı. Peki borsadaki bu yükselişin nedeni ne?

Tahvil faizleri gelen alımlarla yüzde 9'un altına inerken döviz kurlarında önemli bir hareketlilik yaşanmadı.

Yabancı borsalarda önemli bir hareket yaşanmazken hatta birçoğu düşerken Portekiz'in de kredi notunun kırıldığı bir günde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hacimli yükseliş gün boyunca 'neler oluyor' sorusuna yanıt arattı.

Sabah gazetesinin görüşlerine başvurduğu borsacılardan yükselişe iki farklı yorum geldi. Biri Portekiz'in notunun düşmesinin ardından güvenli liman arayışı yabancıların Türkiye'ye gelmesini sağladığı yönündeydi. İkinci yorumlar ise 'yükselişi dışta değil içte arayın' türündendi.

Piyasalarda yüklü alım-satımlar yapan Ankaralı bir işadamı da adres gösterildi. Söylenenlere göre A.K. sahip olduğu büyük bir fonla borsada söz sahibi olduğu ve işlemlerinin çoğunu yabancı aracı kurumlar üzerinden yapıyor. Kendisi hakkındaki iddiaları cevaplaması için A.K.'ye ulaştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen A.K., yaşanan hareketlilikte yerli yatırımcıların daha aktif olduğunu savundu. Ben de dahil yerli hareketiydi. Yabancılar alımlarda azınlıktaydı. Yabancı aracı kurumların üzerinden işlem yapanların çoğu yerli dedi. Medya önüne çıkmak istemediğini, bir işadamı olduğunu belirten A.K., kendisi hakkındaki iddiaları ise yanıtsız bıraktı.

'TÜRKİYE GÜVENLİ LİMAN'Yabancı aracı kurum temsilcileri ise farklı düşünüyor. Dün net olarak en yüksek alım yapan aracı kurumundan üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin yabancılar açısından güven liman olarak görülmeye başlandığına dikkat çekti.

Yetkili, Gördüğümüz, uzun vadeli yatırım yapan hisse senedi fonlarının bu alımları yaptığı yönünde... Bu fonlar arasında herkesin bildiği, dünyanın en büyük fonları da var dedi. Bankaların hazine yetkilileri de bu görüşü destekliyor.

Dün yüzde 9'un altını gören tahvil faizleri yaoğun yabancı alımları olduğu belirtiliyor.bigpara.com

Saygılar...

İlgili Kelimeler: Borsa 57binde , Borsa 30 Ayın Zirvesini yaptı , Borsa Uçtu , Borsa Yükseldi , Borsayı Arttıran Ne ?

Önemli Not
Bu yazı 25 Mart 2010 Perşembe günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.