, ,

Facebook Paralı Mı Oluyor ?

24 Nisan 2009 Cuma Yorum Yaz

Piyasa değeri hızla gerileyen en popüler sosyal ağ sitesi para kazanmak için yeni yollar arıyor...

Dünyada oldukça yaygın olarak kullanılan en popüler sosyal ağ sitesi Facebook, tıklanma oranlarında zirvelerde geziyor. Son dönemde açıklanan rakamlara göre MySpace ile neredeyse kafa kafaya hale gelen site aslında sahiplerine hiç para kazandırmıyor.
2007 Kasım ayında Microsoft’un 240 milyon $ vererek bir bölümünü aldığı sitenin o günkü değeri 15 milyar dolar olarak belirtiliyordu.Bu değer gün geçtikçe düştü ve 4 milyar dolara kadar geriledi. Sitenin para kazanması gerektiğine inanan kişiler gelecek dönemde Facebook'un paralı olabileceğini iddia ediyorlar. Para kazanmanın yöntemi ise ücretli üyelik sistemine geçmekle olacak.
Facebook'un sahipleri eğer böyle birşey düşünürlerse bir çok üyesini kaybedecek. Ancak üyelerini kaybetmemek için çok az miktarlarda üyelik ücreti belirleyerek hem popülaritesini hemde üyelerini kaybetmemiş olacak.
Reblog this post [with Zemanta]

Önemli Not
Bu yazı 24 Nisan 2009 Cuma günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler
Etiketler : ,,

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.