, ,

Domuz Gribi Yayılma Haritası

28 Nisan 2009 Salı Yorum Yaz

Sağlık haritası

Merhaba Arkadaşlar,
Bu seferde Domuz Gribi çıktı hayırlısı...Nasıl bitecek bilemiyorum...sizi haberle baş başa bırakıyorum... Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kriz uyarısı yaptığı "domuz gribi" hastalığı üzücü bir şekilde yayılmaya devam ederken teknoloji sayesinde büyük oranda gerçek zamanlı bir şekilde takip edilebiliyor.


İnternet üzerindeki sayısal içeriğin artmasıyla birlikte mevcut içeriğin farklı kullanım alanlarını görüyoruz. Haber siteleri, hastane kayıtları ve uluslararası sağlık kuruluşlarından alınan bilgilerle sürekli olarak güncel tutulan sağlık haritaları, hızlı yayılan hastalıkları takip etmenin etkili bir yolu. Bu konuda en iyi hizmeti HealthMap ve Google Haritalar sunuyor. HealthMap servisi de Google Haritalar altyapısını kullanıyor fakat farklı olarak veri kaynaklarını kendiniz seçebiliyorsunuz. Ayrıca HealthMap çok daha tıbbi bilgiler sunarken, Google Haritalar versiyonu haber kaynaklarından veri sunuyor. Böylece çok daha anlaşılır olduğunu söyleyebiliriz. Doktorlar ve teknik bilgi arayanlara HealthMap'i tavsiye ediyoruz.

Google Haritalar üzerinde haber kaynaklarından derlenerek hazırlanan haritayı görmek için tıklayın.


HealthMap üzerinde hastalığın yayılımını takip etmek için buraya tıklayın.


cj Türkiye ...




Buda Benden Olsun Google'dan Aldım.



View H1N1 Swine Flu in a larger map

Önemli Not
Bu yazı 28 Nisan 2009 Salı günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler
Etiketler : ,,

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.