,

Bir sitenin en son Google indeksleri

9 Nisan 2009 Perşembe Yorum Yaz

 

Bir sitenin en son Google indeksleri

 

 

’da site:www.mekan-tr.net şeklinde arama yapmak mümkün. Bu şekilde arandığında, yazılan sitenin indekslerini görebiliyoruz. Gelişmiş Arama seçeneğini de büyük ihtimalle biliyoruz. Zira her arama kutucuğunun genelde gelişmiş araması mevcuttur, ki bu kutucukların ana babası sayılır.
Google gelişmiş arama

Bu iki bilgiyle ise başlıktaki olayı öğreniyoruz: Bir sitenin en son indeksleri. Öncelikle Google Gelişmiş Arama‘ya gidelim. Alanlar/Siteler kısmına siteyi yazalım ve Tarih kısmından da ne zamanın(herhangi zaman, son 24 saat, geçen hafta gibi) indekslerini merak ediyorsanız seçin. Sonuç sayfası, sitenin seçtiğiniz zamandaki indeksleridir.
Tabi bunu bir web servisine dönüştürmek de kolay bir programcı için. Örneğin ’da “en son bot ziyareti” diye arayanınız olabilir. Bunun yerine ’ın gelişmiş seçeneği ile son indeksine bakarak da bunu öğrenebilirsiniz aslında.

Önemli Not
Bu yazı 9 Nisan 2009 Perşembe günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler
Etiketler : ,

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.