, , ,

AKILLI YGS-LYS CD'si Bedava!

31 Mart 2010 Çarşamba Yorum Yaz

LibraryThing ten million books contest entry
Kültür Dershanesi ve Okyanus kolejinin ortak projesi olan AKILLI YGS-LYS CD'si gerçekten akıllıca! Hem ücretsiz sunulan hem de bütün konuları barındıran CD bizim sitede :D 



Siteden aldığım bilgi ise şöyle(alıntı yapmadan olmuyor ne yapayım anasını satayım):

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür/Okyanus Yayıncılık işbirliğiyle, hazırlanan Türkiye’nin ilk ve tek AKILLI YGS-LYS CD’sini sitemize üye olarak ücretsiz indirebilirsiniz. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilere Muhteşem Bir Armağan sunuyor: AKILLI YGS-LYS CD’si.

Türkiye’nin ilk ve tek AKILLI YGS-LYS CD’sini sitemize üye olarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Sitemize üyelik ücretsizdir. Üye olmak için tıklayınız.

Sitemize üye olarak giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ana sayfada İBB logosunun hemen altındaki linkini tıklayarak AKILLI YGS-LYS CD’sini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. AKILLI YGS-LYS CD’si, burada zip dosyası olarak yer almaktadır. AKILLI YGS-LYS CD’sini zip dosyasından çıkarıp Dershanet.exe ikonunu tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

Kültür Dershanesi'nin Akıllı Tahta, Okyanus Yayıncılık'ın Akıllı Kitap Seti deneyiminin katkısıyla hazırlanan AKILLI YGS-LYS CD’si alanında Türkiye'nin ilk ve tek çalışması niteliğini taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da belediye olarak gençlerin, geleceğe güvenle bakabilen seçkin bireyler olarak hayata atılabilmesini arzuladıklarını bunun için de eğitim alanında yeni yatırımlar yaparak kaliteli eğitime tam destek verildiğini belitti. Başkan Topbaş, bu bağlamda Türkiye’nin ilk ve tek Akıllı YGS-LYS CD’sinin hizmete sunulduğunu ve projenin gençler için yararlı olmasını umduğunu ifade ederek tüm gençlere derslerinde ve sınavlarında başarılar diledi.

Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Said Yurtseven, AKILLI YGS-LYS CD’sini öğrenciler arasında fırsat eşitliğine katkıda bulunmak için hizmet bilinci ile hazırlattıklarını vurguladı.

Okyanus Yayıncılık Genel Koordinatörü Ercan Gündoğan AKILLI YGS-LYS CD’sine sosyal sorumluluk bilinciyle katkıda bulunduklarını belirtti.

İBB Dershanet Akademik Danışmanı/Okyanus Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Ali Rıza Bayzan AKILLI YGS-LYS CD’si hakkında şu bilgileri verdi:

AKILLI YGS-LYS CD’si Nedir?
AKILLI YGS-LYS CD’si,


  • “Mikroskobik Karne Sistemi”ne  ve
  • “Yanlış-Boş Analiz Programı”na sahip
  • “Stratejik Çözümlü” 3 Gerçek YGS- 3 Gerçek LYS içeren
    eğitim CD’sidir.

AKILLI YGS-LYS CD’si ayrıca


  • “Akıllı Dil ve Anlatım CD’si”
  • “2010 Tahmini Taban Puanlar Rehberi”ni 
    de içermektedir.

AKILLI YGS-LYS CD’sinin dağıtımı başladı

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü AKILLI YGS-LYS CD’sini İstanbul'da üniversiteye hazırlanan öğrencilere hediye olarak dağıtımına başladı.

Tüm Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri’nde, Belnet Otobüsü’nde ve İstanbul’daki tüm liselerde ücretsiz olarak dağıtılan Akıllı YGS-LYS CD'sini öğrenciler, www.dershanet.org adresinden de ücretsiz üye olarak indirebilecekler.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından Dershanete üye olan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz AKILLI YGS-LYS CD’sini sitemizden ücretsiz olarak indirebilir.

AKILLI YGS-LYS CD’sinin yaklaşık 1000 sayfayı aşkın içeriği var

ÖSYM formatında düşünürsek,


  • 3 Gerçek YGS- 3 Gerçek LYS  250 sayfalık,
  • stratejik çözümler 250 sayfalık,
  • ölçme-değerlendirme ve rehberlikle ilgili bölümler 100 sayfalık,
  • Akıllı Dil ve Anlatım CD’si 400 sayfalık,
  • 2010 Tahmini Puanlar Rehberi 50 sayfalık içeriğe sahiptir.

AKILLI YGS-LYS CD’siyle neler yapmalısınız?


  1. Akıllı YGS-LYS CD'si ile 3 Gerçek YGS ve 3 Gerçek LYS ile kendinizi ölçün.
  2. Mikroskobik Karne Sistemi ile kendinize mikro ölçekte karne çıkarın.
  3. Yanlış ve boş sorularınızın çözümlerini Kültür'ün bölüm başkanlarından öğrenin.
  4. Yanlış-Boş Analiz Programı ile yanlışlarınızın ve boşlarınızın nedenlerini saptayın.
  5. Strateji Modülü ile yanlışlarınızı nasıl düzelteceğinizi ve eksiklerinizi nasıl gidereceğinizi öğrenin.
  6. Çoklu Zeka Envanteri’ni kendinize uygulayarak zekanızı keşfedin.
  7. Kolay Öğrenme Stratejileri modülünden sizi üstün başarıya ulaştıracak zeka türünüze özgü stratejileri öğrenin.

Mikroskobik Karne Sistemi

Deneme sınavlarında bir dersle ilgili performansınız ünite düzeyinde ölçülür. Bu bütün bir dersin 20 civarındaki başlıkla değerlendirilmesi demektir.

Bir ünitede ortalama 5 civarında başlık ve kavram yer alır. Mikroskobik Karne Sistemi sayesinde performansınız sadece ünite ölçeğinde değil her bir ünitede yer alan ortalama 5 mikro-konu esas alınarak ölçülür.

Başka deyişle AKILLI YGS-LYS CD’sinde, deneme sınavlarına göre ortalama 5 kat incelikli bir biçimde performansınızı ölçer.

Yanlış-Boş Analiz Programı

Bir soruyla başlayalım; yanlışlarınızın ve boşlarınızın gerekçeleriyle ilgili bir istatistik döküm yapabiliyor musunuz? Rehberlikçiniz ya da öğretmenleriniz size böyle bir döküm verebiliyor mu?

Biz yanlışlarınızın ve boşlarınızın gerekçeleriyle ilgili istatistiksel döküm çıkarmaya “analiz” adını veriyoruz. AKILLI YGS-LYS CD’sinde sizinle birlikte performansınızın “analiz”ini de yapıyoruz.

Yanlış-boş analizi, hem ders ve ünite hem de mikro-konu ölçeğinde olmak üzere üç kategoride yapılmaktadır.

Böylece standart sorunlarınızı saptama ve çözme imkânına sahip olacaksınız.

Stratejik Çözümler“Stratejik Çözümler” Kültür Dershanesi’nin bölüm başkanları tarafından test tekniğinizi geliştirecek biçimde hazırlanmıştır. Böylece bilgi birikiminizi ve kavrayış gücünüzü teste yansıtma konusunda geniş bir vizyon kazanacaksınız.

Akıllı YGS-LYS CDsini
• bireysel bilgisayarlarda
• projeksiyolu sistemlerde
• akıllı tahtalarda
kullanılabilir.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Akıllı YGS-LYS CD'si projesiyle üniversite sınavına girecek birbuçuk milyon civarındaki öğrenciye ve üniversite yolundaki milyonlarca lise öğrencisine ve on binlerce öğretmene eşsiz bir çalışma sunmuş oluyor.  

Kültür Dersanesi'nde uygulanan Maksimum Başarı Modeli için bkz., www.dershanet.org/?s=h&i=241



Reblog this post [with Zemanta]

Önemli Not
Bu yazı 31 Mart 2010 Çarşamba günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz.
Etiketler

0 Yorum »

Yorumunu yaz!

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.
Soru sormak istiyorsanız yorum bölümüne bırakın.